Het voordeelkrediet

Speciaal voor huiseigenaren is er het voordeelkrediet, een speciale lening met een lagere rente. Deze lening is tegenwoordig bij steeds meer banken en kredietverstrekkers af te sluiten door mensen die een eigen huis bezitten. Voordelig dus, want deze mensen betalen vaak al een hoog bedrag aan hypotheek per maand. In zo’n geval kan het lastig zijn wanneer je wil verbouwen of op een andere manier geld nodig hebt. Het voordeelkrediet is er dan juist voor hen en biedt hen de mogelijkheid om, tegen een lage rente, toch een lening af te kunnen sluiten voor bijvoorbeeld de bekostiging van een kleine verbouwing.

Hoe werkt het voordeelkrediet?
Hoewel de voorwaarden, afspraken en handelingen rondom het voordeelkrediet per bank nogal uiteen kunnen lopen, geldt over het algemeen dat je tussen de 23 en 64 jaar moet zijn voordat je de lening af mag sluiten. Het meest geschikte bedrag voor het voordeelkrediet ligt tussen de 10.000 en 75.000 euro. Ook betaal je bij een hoger bedrag minder rente. Normaal gesproken ligt die grens op de 15.000 euro. Wanneer je de lening bent aangegaan, kun je het geld zelf overschrijven naar je rekening. Vanaf dat moment treedt ook de rente in werking. Mocht je extra geld willen aflossen, dan kun je dit boetevrij doen.

Rente en aflossing
Zoals gezegd kun je makkelijk aan de lening beginnen. Zodra je geld overmaakt van je krediet naar je eigen rekening, worden ook de rente en aflossing in werking gezet. Over het algemeen geldt dat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag. De rente kan gewijzigd worden en is dus variabel. Als de rente wijzigt, zal het maandbedrag wel gelijk blijven. Het kan dus langer duren voordat je de lening hebt afgelost, wanneer de kosten van de rente stijgen. Echter, andersom geldt hetzelfde. Als de rente daalt, zul je de lening sneller hebben afgelost. Bijkomend voordeel is dat je afgeloste bedragen opnieuw op kan nemen. Ook mag je tussentijds extra geld op je lening aflossen, zonder dat je hier een boete voor hoeft te betalen.

Aanvragen en afsluiten
Geïnteresseerd in het voordeelkrediet? Vraag dan vrijblijvend om een offerte. Dit kan via het internet, maar ook door langs te gaan bij de bank. Via de offerte krijg je meer zich op wat de lening met je financiële situatie zal doen.